Norsk Bridgefestival

Norsk Bridgefestival er en av Skandinavias største festivaler der bridge er hovedtema. Hit kommer det spillere fra hele Skandinavia, men det dukker også opp noen fra andre steder i Europa samt USA. Norsk Bridgefestival hadde sin spede start i 2000 og den gang ble festivalen avholdt i Skien. Visste du forresten at det er Norsk Bridgeforbund som er arrangører av festivalen og de har holdt på helt siden 1932!

Vertsbyer for Norsk Bridgefestival

Som allerede nevnt ble den aller første bridgefestivalen avholdt i Skien. Deretter forflyttet den seg sørvestover til oljebyen Stavanger. I 2002 var festivalen tilbake i Skien før den igjen tok turen til Stavanger og deretter til Trondheim i 2004. I årene mellom 2005 og 2011 gikk festivalen av stabelen i vakre Lillehammer og deretter har den vært avholdt ikke mindre enn fire ganger i plankebyen Fredrikstad. I 2017 er det Drammen som får æren av å være vertskap for Norsk Bridgefestival og datoene du skal holde av er 7. til 13. august.

Hva skjer i løpet av festivalen

Festivalen varer i hele sju dager, altså en full uke til ende. Drammenshallen, som skal være åsted for året, pyntes med hele 250 spillebord. Det kommer opptil tusen bridgespillere og det brukes noe slikt som 60 000 kortstokker. Det betyr at mer enn tre millioner kort er i arbeid denne uken!

Under Norsk Bridgefestival kåres det ulike norgesmestre i ulike klasser. Dette dreier seg om både par og lag og klassene er som følger:

  • Junior
  • Mix par
  • Mix lag
  • Par
  • Monrad par
  • Monrad lag

Under festivalen er det altså turneringer fra morgen til kveld og mange av deltagerne deltar i flere ulike mesterskap og turneringer. Den største parturneringen, NM i Mix par, trekker rundt to hundre par.

Ny teknologi

Selv ikke bridge er uberørt av ny teknologi, og det finnes et eget nettsted som både overfører og ikke minst kommenterer spillene direkte. Når norske konkurranser overføres på denne måten er det faktisk opp til to tusen mennesker fra hele verden som sitter og følger med!

Det er jo ganske fantastisk at interesserte over hele verden kan sitte og følge med på hvem som blir kåret til norgesmester innenfor de ulike klassene!

Dersom du ønsker å melde deg på Norsk Bridgefestival må dette gjøres ved å logge seg inn på siden bridge.no. For å være med på du / dere være medlemmer i en klubb som er tilknyttet NBF, Norsk Bridgeforbund. Dersom du / dere kommer fra utlandet må dere være tilknyttet tilsvarende forbund i landet dere kommer fra. Norsk Bridgefestival i Drammen har til og med sitt eget hotell, nemlig Comfort Hotell Union Brygge, så her er det duket for at både deltakere og tilskuere skal få en veldig fin uke.

Nybegynnertreffet

I forkant av Norsk Bridgefestival arrangeres nybegynnertreffet. Dette er arrangementet for deg som er ny i bridge og har fullført et kurs for nybegynnere, som Spill Bridge 1 eller lignende. Du melder deg på ved oppmøte og kan melde deg på alene eller sammen med en partner. Her får du rikelig anledning til å lære mer av dyktige bridgelærere, du får spilt sammen med andre og du får god innføring i hvordan turneringsspill i bridge foregår. Altså en perfekt uke for deg som er ny og ivrig etter å lære mer!

Privacy Policy